Pajšlová omáčka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
olej
sůl
ocet
1 ks cibule
mouka
1 ks vepřový jazyk
500 g vepřová játra
mletý černý pepř
1 - 2 kelímky smetana (12%)
1 ks vepřové srdce
200 g vepřové plíce
Postup Pajšlová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Vepřové vnitřnosti omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší části. Větší cibuli nakrájíme nadrobno
Cibuli vsypeme do hrnce s rozpáleným olejem. Vnitřnosti zprudka osmahneme a zalijeme vodou. Vaříme doměkka a mezitím sestavíme mlýnek na maso
Jakmile jsou vnitřnosti uvařeny, vyjmeme je z hrnce, pomeleme a poté opět vrátíme do hrnce. Vytvoříme jíšku, ale místo vody mouku smícháme se smetanou a omáčku zahustíme. Nakonec pajšlovou omáčku dochutíme solí, pepřem a octem
Pajšlovou omáčku podáváme s houskovým či kynutým knedlíkem.