Pečený králík s žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 2 ks cibule 1 ks králík 150 g žampiony 2 lžíce hladká mouka 250 g uzený bůček podle chuti sůl
Postup Pečený králík s žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné porce králíka potřeme česnekem rozetřeným se solí. Česnek necháme nejméně 1 hodinu působit. Cibule oloupeme, žampiony očistíme a vše nakrájíme na tenké plátky. Uzený bůček nakrájíme na kostičky.
Kostičky bůčku vložíme na pánev a částečně vyškvaříme. Na připravený základ vložíme porce králíka, nakrájenou cibuli, žampiony a krátce opékáme. Potom vše podlijeme, přikryjeme druhým dílem pekáče, případně poklicí a přikryté v troubě dusíme. Asi po 45 minutách až jedné hodině sejmeme horní pekáč a králíka dopečeme.
Během pečení porce králíka poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou nebo vývarem. Dáme pozor, aby se cibule nepřipálila. Šťávu zaprášíme moukou, v základu osmažíme, podlijeme a dobře provaříme.
Pečeného králíka s žampiony podáváme k nedělnímu obědu s přílohou podle chuti.