Pečený králík s žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
2 ks cibule
1 ks králík
150 g žampiony
2 lžíce hladká mouka
250 g uzený bůček
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné porce králíka potřeme česnekem rozetřeným se solí. Česnek necháme nejméně 1 hodinu působit. Cibule oloupeme, žampiony očistíme a vše nakrájíme na tenké plátky. Uzený bůček nakrájíme na kostičky.

  2. Kostičky bůčku vložíme na pánev a částečně vyškvaříme. Na připravený základ vložíme porce králíka, nakrájenou cibuli, žampiony a krátce opékáme. Potom vše podlijeme, přikryjeme druhým dílem pekáče, případně poklicí a přikryté v troubě dusíme. Asi po 45 minutách až jedné hodině sejmeme horní pekáč a králíka dopečeme.

  3. Během pečení porce králíka poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou nebo vývarem. Dáme pozor, aby se cibule nepřipálila. Šťávu zaprášíme moukou, v základu osmažíme, podlijeme a dobře provaříme.

  4. Pečeného králíka s žampiony podáváme k nedělnímu obědu s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!