Pečený králík na slanině a pórku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 dkg slanina
4 lžíce olej
1 ks cibule
1 ks pórek
1 sklenice zelenina halali
1 ks králičí hřbet a kýta
podle chuti
sůl
dl bobkový list
nové koření
celý černý pepř
celý kmín
podle potřeby
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme a nakrájíme, můžeme použít i větší množství. Slaninu použijeme nakrájenou na plátky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kolečka.

  2. Králíka nasolíme, vložíme do pekáče, poklademe ne něj slaninu, pórek a cibuli, přidáme koření, pokapeme olejem a podlijeme vodou. Přiklopíme.

  3. Králíka na slanině a pórku pečeme na 200 °C asi 1 hodinu pod pokličkou. Poté odklopíme a ještě 30 minut dopékáme, až je maso měkké.

  4. Pečeného králíka na slanině a pórku podáváme s jakoukoliv přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!