Pečený kapr s hořčicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1-2 ks cibule
4-6 lžic hořčice
1 ks kapr
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
celý kmín
sterilovaná kapie

Postup přípravy receptu

  1. Půleného kapra s kůži očistíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme na širší porce, které osolíme.

  2. Na plech si dáme olej a porce kapra položíme kůží na olej. Porce potřeme hodně hořčicí, opepříme, přidáme na nudličky nakrájenou sterilovanou kapii a nahrubo nakrájenou cibuli. Kapra s hořčicí celého posypeme kmínem a dáme péct do rozehřáté trouby. Kapra neobracíme. U nás se to dělá ze šupináče, protože kůže je masitější a celé je to moc dobré i s výpekem.

  3. Pečeného kapra s hořčicí podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!