Pečený bůček na kečupu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 2 lžíce sádlo 2 dl kečup 6 kuliček jalovec 0.5 ks bobkový list 1 ks větší cibule 6 kuliček černý pepř 1 kg libový bůček podle chuti sůl drcený kmín směs koření na divočinu podle potřeby vývar nebo voda na podlití
Postup Pečený bůček na kečupu recept
Postup přípravy receptu
-
Omytý bůček posolíme, potřeme rozetřeným česnekem, mírně posypeme drceným kmínem a kořením na divočinu.
Do římského hrnce dáme drobně nakrájenou cibuli, bůček, černý pepř, jalovec, bobkový list, sádlo a vložíme do trouby. Maso podle potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem a občas obrátíme. Bůček pečeme asi 3/4 hodiny při 200 °C. Až je maso skoro měkké, přidáme kečup a dopékáme asi 20 minut.
Pečený bůček vyjmeme, nakrájíme na porce a podáváme s vařenými brambory politými výpekem s kečupem.