Pečený bůček na kečupu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 lžíce sádlo
2 dl kečup
6 kuliček jalovec
0.5 ks bobkový list
1 ks větší cibule
6 kuliček černý pepř
1 kg libový bůček
podle chuti
sůl
drcený kmín
směs koření na divočinu
podle potřeby
vývar nebo voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Omytý bůček posolíme, potřeme rozetřeným česnekem, mírně posypeme drceným kmínem a kořením na divočinu.

  2. Do římského hrnce dáme drobně nakrájenou cibuli, bůček, černý pepř, jalovec, bobkový list, sádlo a vložíme do trouby. Maso podle potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem a občas obrátíme. Bůček pečeme asi 3/4 hodiny při 200 °C. Až je maso skoro měkké, přidáme kečup a dopékáme asi 20 minut.

  3. Pečený bůček vyjmeme, nakrájíme na porce a podáváme s vařenými brambory politými výpekem s kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!