Pečené vepřové koleno recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 paličky česnek
sůl
3 ks cibule
kmín
150 g kořenová zelenina
mletý černý pepř
2 ks vepřové koleno (každé cca 750g)

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 200 °C.

  2. Cibuli nakrájíme na půl měsíce a vložíme půlku do pekáče. Kolena omyjeme a nařežeme, osolíme, lehce opepříme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem smíchaným s kapkou vody. Vložíme jej do pekáče a pokmínujeme. Kolem nasypeme nakrájenou zeleninu (kostičky či kolečka, lze použít i mraženou směs) a zbylou cibuli. Podlijeme množstvím vody a vložíme do vyhřáté trouby.

  3. Vepřové koleno pečeme 2,5 hodiny z toho 1,75 hodiny pod pokličkou, kdy postupně otáčíme a poléváme výpekem, poté 45 minut pečeme bez poklice, pravidelně otáčíme a poléváme.

  4. Pečené vepřové koleno podáváme s chlebem, plnotučnou hořčicí či křenem. Zapíjíme větším množstvím 12° piva. Přeji dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!