Pečené vepřové koleno recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 paličky česnek sůl 3 ks cibule kmín 150 g kořenová zelenina mletý černý pepř 2 ks vepřové koleno (každé cca 750g)
Postup Pečené vepřové koleno recept
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 200 °C.
Cibuli nakrájíme na půl měsíce a vložíme půlku do pekáče. Kolena omyjeme a nařežeme, osolíme, lehce opepříme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem smíchaným s kapkou vody. Vložíme jej do pekáče a pokmínujeme. Kolem nasypeme nakrájenou zeleninu (kostičky či kolečka, lze použít i mraženou směs) a zbylou cibuli. Podlijeme množstvím vody a vložíme do vyhřáté trouby.
Vepřové koleno pečeme 2,5 hodiny z toho 1,75 hodiny pod pokličkou, kdy postupně otáčíme a poléváme výpekem, poté 45 minut pečeme bez poklice, pravidelně otáčíme a poléváme.
Pečené vepřové koleno podáváme s chlebem, plnotučnou hořčicí či křenem. Zapíjíme větším množstvím 12° piva. Přeji dobrou chuť.