Pečené uzené koleno na divokém koření recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 dl pivo
2 dl vývar z kostky
1 lžíce kořenící směs Divočina
1500 g uzené koleno

Postup přípravy receptu

  1. Uzené koleno o váze asi 1,5kg uvaříme v neosolené vodě do poloměkka. Výluh z kolene již nepoužíváme

  2. Na podlévání kolena smícháme zeleninový vývar, pivo a kořenící směs "Divočina"

  3. Koleno vložíme do pekáče a v horké troubě upečeme za občasného podlévání směsí piva, koření a vývaru doměkka

  4. Ke konci pečení kůži propícháme vidličkou, aby se tuk vypekl a vznikla křupavá kůrka

  5. Pečené koleno servírujeme na prkénku s různými druhy hořčice, křenem, sterilovanými okurkami, cibulkami atp. Vhodnou přílohou je pečivo

  6. Úspěšnost tohoto receptu je ve správném výběru vepřového kolena. Nejvhodnější jsou větší kusy uvedené váhy a hlavně správně vyuzené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!