Pečené uzené koleno na divokém koření recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Pečené uzené koleno na divokém koření
Postup přípravy receptu
-
Uzené koleno o váze asi 1,5kg uvaříme v neosolené vodě do poloměkka. Výluh z kolene již nepoužíváme
Na podlévání kolena smícháme zeleninový vývar, pivo a kořenící směs "Divočina"
Koleno vložíme do pekáče a v horké troubě upečeme za občasného podlévání směsí piva, koření a vývaru doměkka
Ke konci pečení kůži propícháme vidličkou, aby se tuk vypekl a vznikla křupavá kůrka
Pečené koleno servírujeme na prkénku s různými druhy hořčice, křenem, sterilovanými okurkami, cibulkami atp. Vhodnou přílohou je pečivo
Úspěšnost tohoto receptu je ve správném výběru vepřového kolena. Nejvhodnější jsou větší kusy uvedené váhy a hlavně správně vyuzené.