Pečené roládky plněné masovou směsí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 ks vejce 70 g niva 80 g gouda 350 g hladká mouka drcený tymián 200 ml světlé pivo mletý černý pepř 400 g vepřová krkovice 130 g ztužený pokrmový tuk 4 plátky vepřová šunka
Postup Pečené roládky plněné masovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou krkovici umeleme a v míse promícháme s nastrouhanými sýry gouda a niva. Směs opepříme, lehce osolíme, ochutíme sušeným drceným tymiánem, propracujeme s vejcem a necháme v chladu odležet
Připravíme si pivní těsto. Z mouky, nastrouhaného ztuženého tuku a piva vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na pomoučněném vále na tenkou placku, kterou rozkrojíme na 4 díly. Každý díl poklademe plátkem šunky, naplníme masovou směsí a svineme do roládky, kterou řádně uzavřeme
Masové roládky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 200 °C zapékáme asi 8 - 10 minut. Poté teplotu snížíme na 150 °C a zvolna dopékáme přibližně 30 - 40 minut dozlatova
Pečené plněné roládky podáváme jako hlavní chod s bramborovou kaší a salátem. Můžeme je také servírovat jako teplou chuťovku s pikantními omáčkami a pečivem.