Pečeně po cikánsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 5 lžic olej sůl 1 ks paprika 1 ks cibule 2 ks rajče 5 lžic kečup 2 lžíce rajský protlak mletý černý pepř 1 kg vepřové maso na roládu
Postup Pečeně po cikánsku recept
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce rozklepeme na plát, který osolíme a opepříme.
Papriky rozkrájíme, zbavíme semínek a blan a nakrájíme na kostičky. Rajčata také vydlabeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Slaninu pokrájíme na tenké nudličky a smícháme se zeleninou a rajským protlakem. Směs osolíme a dochutíme pepřem.
Náplň rovnoměrně rozetřeme na maso, zavineme do rolády a zpevníme.
Do vymaštěného pekáče položíme roládu, potřeme olejem a za častého obracení pečeme zvolna (na 175°C) asi 90 minut.
Čtvrt hodiny před dopečením potřeme maso ještě kečupem.
Vhodnou přílohou jsou restované brambory.