Pečeně po cikánsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
5 lžic olej
sůl
1 ks paprika
1 ks cibule
2 ks rajče
5 lžic kečup
2 lžíce rajský protlak
mletý černý pepř
1 kg vepřové maso na roládu

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce rozklepeme na plát, který osolíme a opepříme.

  2. Papriky rozkrájíme, zbavíme semínek a blan a nakrájíme na kostičky. Rajčata také vydlabeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Slaninu pokrájíme na tenké nudličky a smícháme se zeleninou a rajským protlakem. Směs osolíme a dochutíme pepřem.

  3. Náplň rovnoměrně rozetřeme na maso, zavineme do rolády a zpevníme.

  4. Do vymaštěného pekáče položíme roládu, potřeme olejem a za častého obracení pečeme zvolna (na 175°C) asi 90 minut.

  5. Čtvrt hodiny před dopečením potřeme maso ještě kečupem.

  6. Vhodnou přílohou jsou restované brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!