Pečené plněné trojhránky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 1 ks vejce pepř 40 g strouhaný parmazán 1 balíček listové těsto chilli koření 500 g mleté maso sezamové semínko 3 ks sušená rajčata 4 lžíce strouhaná houska 2 ks čerstvá paprika 1 ks pórek (naťˇ)
Postup Pečené plněné trojhránky
Postup přípravy receptu
-
Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a vložíme na rošt pod rozpálený gril. Jakmile se na nich začnou tvořit puchýřky a kůže zhnědne, vyjmeme je a oloupeme. Vychladlé nakrájíme na kousky
Rajčata necháme okapat a rozkrájíme na čtvrtky. Česnek sloupneme a rozdrtíme. Pórek nakrájíme na jemná kolečka. Vejce rozšleháme v menší misce
Náplň připravíme v mixéru. Rozmixujeme papriky, rajčata, česnek a mleté maso na kaši. Podle chuti okořeníme pepřem, chilli kořením a osolíme. Zahustíme strouhankou a vmícháme nakrájenou nať pórku a strouhaný parmazán. Necháme půl hodiny rozležet
Listové těsto rozválíme na velký plát, který nakrájíme na čtverce. Na každý kousek těsta vložíme náplň a okraje pevně spojíme do trojúhelníku
Na plech rozložíme pečící papír a přeneseme na něj trojhránky. Nesmějí být moc blízko u sebe, protože těsto nabude. Nyní je důkladně potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem a solí
Pečeme v předehřáté troubě dorůžova
Pečené plněné trojhránky podáváme teplé jako chuťovku.