Pečené plněné trojhránky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
pepř
40 g strouhaný parmazán
1 balíček listové těsto
chilli koření
500 g mleté maso
sezamové semínko
3 ks sušená rajčata
4 lžíce strouhaná houska
2 ks čerstvá paprika
1 ks pórek (naťˇ)

Postup přípravy receptu

  1. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a vložíme na rošt pod rozpálený gril. Jakmile se na nich začnou tvořit puchýřky a kůže zhnědne, vyjmeme je a oloupeme. Vychladlé nakrájíme na kousky

  2. Rajčata necháme okapat a rozkrájíme na čtvrtky. Česnek sloupneme a rozdrtíme. Pórek nakrájíme na jemná kolečka. Vejce rozšleháme v menší misce

  3. Náplň připravíme v mixéru. Rozmixujeme papriky, rajčata, česnek a mleté maso na kaši. Podle chuti okořeníme pepřem, chilli kořením a osolíme. Zahustíme strouhankou a vmícháme nakrájenou nať pórku a strouhaný parmazán. Necháme půl hodiny rozležet

  4. Listové těsto rozválíme na velký plát, který nakrájíme na čtverce. Na každý kousek těsta vložíme náplň a okraje pevně spojíme do trojúhelníku

  5. Na plech rozložíme pečící papír a přeneseme na něj trojhránky. Nesmějí být moc blízko u sebe, protože těsto nabude. Nyní je důkladně potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem a solí

  6. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova

  7. Pečené plněné trojhránky podáváme teplé jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!