Pečené plněné lilky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks lilek
150 - 200 g žampiony
2 lžíce olivový olej
1/2 ks malá cibule
100 g strouhaný sýr
300 - 400 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
koření čubrica

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Žampiony oloupeme a jemně usekáme. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Česnek sloupneme, prolisujeme, smícháme s olejem a mletou paprikou. Lilky očistíme, podélně rozkrojíme a středy vydlabeme tak, aby po okrajích zůstala dužina asi 1 cm silná

  2. Mističky z lilků osolíme a vytřeme částí ochuceného oleje. Zbývající olej zapracujeme spolu se žampiony, vydlabanou dužinou a usekanou cibulí do mletého masa. Masovou náplň podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme čubricou

  3. Lilky vrchovatě naplníme masovou směsí a pečeme při 180 °C přibližně 45 minut. Nakonec lilkové "mističky" posypeme strouhaným sýrem a ještě krátce zapečeme

  4. Pečené plněné lilky výborně chutnají s bramborovou kaší a listovými saláty. Můžeme je ale podávat i s pečivem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!