Pečené marinované kuřecí paličky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr sůl 200 ml vývar 2 - 3 lžíce máslo 1 svazek karotka 1 lžíce pomerančová kůra 1 lžíce hnědý cukr 2 lžíce pomerančová šťáva mletý černý pepř 800 g kuřecí paličky 1 lžička balzamikový krém
Postup Pečené marinované kuřecí paličky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme marinádu. Vývar přivedeme k varu a necháme v něm rozpustit hnědý cukr, přidáme pomerančovou kůru a čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu a lžičku balzamikového krému. Až marináda přejde varem, odstavíme ji z tepla a necháme vychladnout
Kuřecí paličky očistíme, osolíme, opepříme, vložíme do plastové nádoby, přelijeme marinádou, uzavřeme, protřepeme a necháme v chladu do druhého dne odležet
Kuřecí paličky vložíme do pečícího rukávu se lžící másla a malým množstvím vody, folii na obou stranách uzavřeme, horní část propícháme vidličkou a pečeme při 180 °C asi 35 - 40 minut doměkka. Přibližně 10 minut před dokončením horní část folie odstříhneme a paličky dopečeme dozlatova
Mezitím si připravíme glazovanou karotku. Do většího kastrolu vložíme v jedné vrstvě očištěnou karotku, kterou zalijeme vodou se lžící marinády (tekutiny má být jen tolik, aby byla karotka zakrytá), přidáme máslo, lžíci cukru a vaříme asi 10 minut, dokud se voda se neodpaří a karotky se potáhnou vrstvou máslového karamelu
Pečené marinované kuřecí paličky rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou, obložíme glazovanou karotkou a podáváme s opečeným bramborem.