Pečené marinované kuřecí paličky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
sůl
200 ml vývar
2 - 3 lžíce máslo
1 svazek karotka
1 lžíce pomerančová kůra
1 lžíce hnědý cukr
2 lžíce pomerančová šťáva
mletý černý pepř
800 g kuřecí paličky
1 lžička balzamikový krém

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu. Vývar přivedeme k varu a necháme v něm rozpustit hnědý cukr, přidáme pomerančovou kůru a čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu a lžičku balzamikového krému. Až marináda přejde varem, odstavíme ji z tepla a necháme vychladnout

  2. Kuřecí paličky očistíme, osolíme, opepříme, vložíme do plastové nádoby, přelijeme marinádou, uzavřeme, protřepeme a necháme v chladu do druhého dne odležet

  3. Kuřecí paličky vložíme do pečícího rukávu se lžící másla a malým množstvím vody, folii na obou stranách uzavřeme, horní část propícháme vidličkou a pečeme při 180 °C asi 35 - 40 minut doměkka. Přibližně 10 minut před dokončením horní část folie odstříhneme a paličky dopečeme dozlatova

  4. Mezitím si připravíme glazovanou karotku. Do většího kastrolu vložíme v jedné vrstvě očištěnou karotku, kterou zalijeme vodou se lžící marinády (tekutiny má být jen tolik, aby byla karotka zakrytá), přidáme máslo, lžíci cukru a vaříme asi 10 minut, dokud se voda se neodpaří a karotky se potáhnou vrstvou máslového karamelu

  5. Pečené marinované kuřecí paličky rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou, obložíme glazovanou karotkou a podáváme s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!