Pečené kuře s houbovou nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks vejce
10 dkg šunka
1 ks cibule
kmín
1 ks kuře
houby
mletý černý pepř
0.5 kostky houbový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Houby nakrájíme na jemno. Na rozpálený olej dáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme, dokud cibule nezačne vonět. Pak přidáme houby, osolíme, opepříme, nezapomeneme na kmín a dusíme do měkka. Zbylou šťávu vydusíme, rozklepneme na ně vejce a necháme srazit. Náplň necháme vychladnout.

  2. Očištěné a omyté kuře uvnitř opatrně na několika místech mezi žebry nařízneme. Osolíme po vrchu i uvnitř. Dutinu vyložíme plátky šunky. Vystydlé houby napěchujeme do kuřete, otvor spíchneme jehlou, kdo nemá, zašije nití. Kuře s houbovou nádivkou dáme do pekáčku, podlijeme vodou a přidáme půl kostky houbového bujonu. Pekáček dáme do předehřáté trouby a pečeme na 200 °C. Doba pečení je závislá na velikosti kuřete. Obvykle pečeme 45 - 60 minut. Při pečení občas kuře polijeme výpekem.

  3. Pečené kuře s houbovou nádivkou podáváme s brambory, kaší, kroketami, nebo jak kdo chce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!