Pečené koleno Orlické hory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
7 ks cibule
1 ks feferonka
3 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
1 ks vepřové koleno
5 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové koleno podle potřeby očistíme a omyjeme od případných zbytků štětin. Cibule oloupeme. Dvě cibule spolu s kolenem a kořením vložíme do hrnce. Vše zalijeme vodou a koleno uvaříme doměkka. Pokud chceme vaření urychlit, vložíme koleno do tlakového hrnce.

  2. Zatím si nakrájíme zbylé cibule. Feferonku očistíme a nasekáme.

  3. Uvařené měkké koleno vykostíme, nechámem trochu vychladnout a nakrájíme na kostky o velikosti asi 2x2cm. Do pekáčku vložíme maso, cibuli a feferonky. Smícháme, osolíme a podlijeme trochou vývaru. Takto připravené vepřové koleno vložíme do předehřáté trouby. Pečeme jen dokud nezměkne cibule.

  4. Upečené "koleno" můžeme podávat. Vhodnou přílohou je chleba, ale záleží na fantazii.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!