Pečené koblihy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g cukr
sůl
1 ks žloutek
0.3 l mléko
50 g tuk
30 g droždí
vanilkový cukr
590 g hladká mouka
náplň
zavařenina

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do vykynutého kvásku přidáme mouku, zbylé mléko cukr, tuk, žloutek a sůl a zaděláme těsto. Těsto řádně vypracujeme a hned vykrajujeme koblihy.

  2. Koblihy plníme zavařeninou. Koblihy dáme na plech, kde je necháme vykynout. Plech s koblihy vložíme do trouby a pečeme asi 35 minut. Ještě horké pečené koblihy mastíme máslem a hojně posypeme vanilkovým cukrem.

  3. Pečené koblihy necháme trochu vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!