Pečené kari kuře z remosky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
máslo
2 ks cibule
drůbeží vývar
1 ks čerstvé kuře
2 lžičky jemné kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kroužky. Slaninu nakrájíme na proužky. Kuře očistíme, omyjeme a rozdělíme na poloviny. Pod kůži na prsou a stehnech vložíme proužky slaniny

  2. Remosku vymažeme silnou vrstvou másla, dno poklademe vrstvou cibule, kterou posypeme kari kořením. Přidáme zbylou slaninu a půlky kuřete řezem dolů. Během pečení kuře přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme malým množstvím vývaru

  3. Upečené kuře rozdělíme na porce a podáváme s vypečeným kari sosem. Vhodnou přílohou ke kari kuřeti z remosky je dušená rýže nebo opečený brambor a zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!