Chřestový krém s drůbežími knedlíčky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
3 lžíce máslo
70 g šunka
1 lžíce solamyl
1 ks brambory
2 lžíce smetana
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
1 hrst petrželová nať
250 g kuřecí maso
2 - 3 lžíce strouhaná houska
1 l drůbeží vývar
500 g bílý chřest

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme směs na knedlíčky. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky a spolu se šunkou a 2 lžícemi vody umeleme dohladka. Pak k masu přidáme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, nasekanou petrželku,

  2. solamyl a strouhanku. Masovou směs řádně prohněteme a necháme asi 20 minut v chladu rozležet

  3. Chřest zbavíme dřevnatých částí, stonky oloupeme a nakrájíme na 2 - 3 cm dlouhé kousky. Křehké špičky odložíme stranou. Bramboru oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s kousky chřestu osmahneme na másle. Pak vše osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a zvolna vaříme asi 20 minut

  4. Mezitím z masové směsi mokrýma rukama tvoříme knedlíčky, které zvolna opečeme na oleji a necháme na sítku okapat

  5. Měkký chřest s bramborou rozmixujeme dohladka, vložíme knedlíčky, špičky chřestu a vše povaříme asi 5 - 10 minut. Polévku podle potřeby dochutíme a zjemníme smetanou

  6. Chřestový krém s drůbežími knedlíčky podáváme s opečenými toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!