Chřestový kuskus recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce máslo
1 šálek kuskus
50 ml bílé víno
olivový olej
1 šálek zeleninový vývar
1/2 ks červená cibule
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
4 lístky čerstvý rozmarýn
250 g bílý chřest

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. Chřest oloupeme, odřízneme spodní části a nakrájíme na kousky 3 - 4 cm dlouhé. Petrželku a lístky rozmarýnu jemně nasekáme

  2. Na másle necháme zpěnit cibulku, vmícháme kousky chřestu, osolíme, opepříme, ochutíme rozmarýnem a krátce orestujeme. Směs podlijeme vínem, které necháme odpařit. Zalijeme vývarem, zakryjeme a na mírném teple povaříme doměkka. Měkký chřest slijeme a vývar použijeme na přípravu kuskusu

  3. Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Potom k němu vmícháme připravený ochucený chřest s cibulí a petrželku. Prohřejeme a zakapeme olivovým olejem

  4. Kuskus s čerstvým bílým chřestem podáváme teplý se zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!