Pečené kapří filety recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžička olej
sůl
50 g máslo
0,5 ks cibule
1 lžička kmín
pepř
100 ml tmavé pivo
1 svazek hladkolistá petržel
400 g kapří filety

Postup přípravy receptu

  1. Filety očistěte od šupin a kůži na několika místech nařízněte

  2. Rybu pokapejte citronem, potřete prolisovanými dvěma stroužky česneku, osolte, opepřete a posypte kmínem

  3. Na dno pekáče navrstvěte na kolečka nakrájenou cibuli a nahrubo nasekané stonky petržele. Vše zalijte pivem

  4. Na cibuli položte rybu kůží nahoru, mírně ji potřete olejem a pečte při teplotě 180 °C asi 30 minut

  5. Než se ryba upeče, připravte si bylinkové máslo

  6. Rozpusťte máslo a v hmoždíři ho utřete s hladkolistou petrželí, zbylým česnekem, pepřem a špetkou soli. Z citronu jemně nastrouhejte kůru a do směsi ji vmíchejte. Nechte vychladnout

  7. Ze zatuhlého másla pomocí dvou lžiček tvarujte malé „nočky“ a podávejte je na čerstvě upečené rybě

  8. Více skvělých receptů naleznete na www.akademiekvality.cz

  9. Recept vznikl za podpory


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!