Pečené filátko ze Svatého Petra s grilovanou tygří krevetou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g máslo
400 ml mléko
1 špetka šafrán
60 g šalotka
olivový olej
sůl, pepř
150 ml smetana (30%)
1 ks pak choi
800 g batáty brambory
1 ks ryba Svatý Petr
4 ks tygří kreveta s hlavou

Postup přípravy receptu

  1. Z ryby vyfiletujeme dvě krásná filátka, která přeřízneme na půl a získáme tak čtyři krásné porce. Osolíme, opepříme a dáme na prkénko stranou

  2. Oloupeme si batáty a uvaříme je ve slané vodě do měkka, s máslem a vlažným mlékem vyšleháme do hladké kaše

  3. Z tygří krevety odstraníme ocasní krunýř, z vrchu jí podélně rozřízneme, abychom odstranili i ocasní střívko

  4. Pak Choi opláchneme a nakrájíme na větší kusy. Šalotku nasekáme najemno a orestujeme na másle, přidáme šafrán a zalijeme smetanou, necháme zredukovat a dochutíme solí a pepřem

  5. Rybu Svatý Petr zprudka opečeme na pánvi, kůží dolů, až bude pěkné zlatavá, tak stáhneme z kamen a dáme s plátkem másla na 5minut do trouby na cca 170 stupňů. Pak Choi rovněž zprudka orestujeme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř a stáhneme. Krevetu také opečeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme, podlijeme bílým vínem

  6. Servírujeme na talíři v následujícím pořadí: pyré z batát, restovaný Pak Choi, pečené filátko z ryby, tygří krevetu. Podlijeme šafránovou omáčkou, ozdobíme čerstvou bylinkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!