Pečené filátko ze Svatého Petra s grilovanou tygří krevetou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
100 g máslo
400 ml mléko
1 špetka šafrán
60 g šalotka
olivový olej
sůl, pepř
150 ml smetana (30%)
1 ks pak choi
800 g batáty brambory
1 ks ryba Svatý Petr
4 ks tygří kreveta s hlavou
Postup Pečené filátko ze Svatého Petra s grilovanou tygří krevetou
Postup přípravy receptu
-
Z ryby vyfiletujeme dvě krásná filátka, která přeřízneme na půl a získáme tak čtyři krásné porce. Osolíme, opepříme a dáme na prkénko stranou
Oloupeme si batáty a uvaříme je ve slané vodě do měkka, s máslem a vlažným mlékem vyšleháme do hladké kaše
Z tygří krevety odstraníme ocasní krunýř, z vrchu jí podélně rozřízneme, abychom odstranili i ocasní střívko
Pak Choi opláchneme a nakrájíme na větší kusy. Šalotku nasekáme najemno a orestujeme na másle, přidáme šafrán a zalijeme smetanou, necháme zredukovat a dochutíme solí a pepřem
Rybu Svatý Petr zprudka opečeme na pánvi, kůží dolů, až bude pěkné zlatavá, tak stáhneme z kamen a dáme s plátkem másla na 5minut do trouby na cca 170 stupňů. Pak Choi rovněž zprudka orestujeme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř a stáhneme. Krevetu také opečeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme, podlijeme bílým vínem
Servírujeme na talíři v následujícím pořadí: pyré z batát, restovaný Pak Choi, pečené filátko z ryby, tygří krevetu. Podlijeme šafránovou omáčkou, ozdobíme čerstvou bylinkou a podáváme.