Pečené drůbeží knedlíčky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 500 - 600 ml vývar 1 ks vejce 1/2 ks cibule 1,5 lžíce mouka 1 ks bílek 1/2 hrnku rýže 500 g kuřecí prsa 1 hrst petrželová nať 1/2 lžičky drcený kmín 1/2 hrstě sušené houby mletý černý pepř 1 lžička sušený česnek
Postup Pečené drůbeží knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uvaříme kuřecí maso a rýži doměkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a nasucho opražíme. Petrželovou nať nasekáme nadrobno
Vychladlé kuřecí maso umeleme a promícháme s rýží a nasekanou petrželkou. Směs ochutíme solí, pepřem a sušeným česnekem, spojíme jedním vejcem a bílkem do hladké hmoty, kterou můžeme podle potřeby zahustit strouhanou houskou. Z kuřecí hmoty tvoříme mokrýma rukama knedlíčky, které klademe do olejem vymazané zapékací mísy. Pečeme při 180 °C přibližně 25 - 30 minut. Asi po 10 minutách pečení knedlíčky potřeme olejem, podlijeme malým množstvím vývaru a dopečeme
Připravíme si omáčku. Houby necháme nabobtnat ve studeném vývaru. V pánvi nasucho opražíme hladkou mouku do růžova (nesmí se připálit). Vylouhované houby scedíme do kastrůlku a výluh přivedeme k varu, ochutíme drceným kmínem a zaprášíme opraženou moukou. Vše řádně rozmícháme a zvolna vaříme alespoň 15 minut
Pečené drůbeží knedlíčky rozdělíme na porce přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší. Drůbeží knedlíčky však můžeme podávat i jako vložku do polévky.