Pečené drůbeží knedlíčky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
500 - 600 ml vývar
1 ks vejce
1/2 ks cibule
1,5 lžíce mouka
1 ks bílek
1/2 hrnku rýže
500 g kuřecí prsa
1 hrst petrželová nať
1/2 lžičky drcený kmín
1/2 hrstě sušené houby
mletý černý pepř
1 lžička sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme kuřecí maso a rýži doměkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a nasucho opražíme. Petrželovou nať nasekáme nadrobno

  2. Vychladlé kuřecí maso umeleme a promícháme s rýží a nasekanou petrželkou. Směs ochutíme solí, pepřem a sušeným česnekem, spojíme jedním vejcem a bílkem do hladké hmoty, kterou můžeme podle potřeby zahustit strouhanou houskou. Z kuřecí hmoty tvoříme mokrýma rukama knedlíčky, které klademe do olejem vymazané zapékací mísy. Pečeme při 180 °C přibližně 25 - 30 minut. Asi po 10 minutách pečení knedlíčky potřeme olejem, podlijeme malým množstvím vývaru a dopečeme

  3. Připravíme si omáčku. Houby necháme nabobtnat ve studeném vývaru. V pánvi nasucho opražíme hladkou mouku do růžova (nesmí se připálit). Vylouhované houby scedíme do kastrůlku a výluh přivedeme k varu, ochutíme drceným kmínem a zaprášíme opraženou moukou. Vše řádně rozmícháme a zvolna vaříme alespoň 15 minut

  4. Pečené drůbeží knedlíčky rozdělíme na porce přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší. Drůbeží knedlíčky však můžeme podávat i jako vložku do polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!