Pečené brambory se špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks brambory
1 ks cibule
125 g sýr ricotta
250 g listový špenát
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce propícháme vidličkou a dáme je péct do trouby na 220 °C. Brambory pečeme asi hodinu a čtvrt.

  2. Mezitím si obereme špenát a krátce ho podusíme s trochou vody, aby zvadnul. Potom špenát procedíme, důkladně vymačkáme a nasekáme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na oleji cibuli osmahneme do změknutí.

  3. Brambory po délce rozkrojíme napůl, vnitřek vydlabeme a dáme ho do mísy, přidáme špenát, cibuli, olej z pánve, sůl, pepř, sýr ricotta a muškátový oříšek. Vše dobře promícháme.

  4. Směs plníme do vydlabaných brambor, které uložíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a necháme asi 20 minut zapékat.

  5. Pečené brambory se špenátem ihned po upečení podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!