Pečené brambory s uzeninou a dresinkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
200 g uzenina
5 plátků eidam
1 snítka pažitka nebo petrželka
mletá sladká paprika
5 ks vařené brambory ve slupce
omáčka
1 stroužek česnek
1-2 špetky sůl
250 g zakysaná smetana
1-2 špetky mletá sladká paprika
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Po uvaření necháme brambory zchladnout, rozkrojíme na půlky a znovu osolíme.

  2. Plátky sýra rozkrojíme také na polovinu a položíme na každou bramboru. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem a ve vyhřáté troubě necháme sýr zlehka roztát.

  3. Mezitím si nadrobno nakrájíme uzeninu, kterou na oleji orestujeme. Cibuli nakrájíme na kolečka a zvlášť na oleji osmažíme.

  4. Připravíme si dresink ze zakysané smetany, soli, mleté papriky a prolisovaného česneku.

  5. A můžeme začít servírovat. Brambory vytáhneme z plechu, dáme na talíř, posypeme mletou paprikou, dáme uzeninu, připravený dresink, cibuli a posypeme pažitkou. Takto připravené pečené brambory s uzeninou a dresinkem podáváme. Je to dobrý předkrm i hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!