Pečené brambory s uzeninou a dresinkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 200 g uzenina 5 plátků eidam 1 snítka pažitka nebo petrželka mletá sladká paprika 5 ks vařené brambory ve slupce omáčka 1 stroužek česnek 1-2 špetky sůl 250 g zakysaná smetana 1-2 špetky mletá sladká paprika podle potřeby olej
Postup Pečené brambory s uzeninou a dresinkem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme a ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Po uvaření necháme brambory zchladnout, rozkrojíme na půlky a znovu osolíme.
Plátky sýra rozkrojíme také na polovinu a položíme na každou bramboru. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem a ve vyhřáté troubě necháme sýr zlehka roztát.
Mezitím si nadrobno nakrájíme uzeninu, kterou na oleji orestujeme. Cibuli nakrájíme na kolečka a zvlášť na oleji osmažíme.
Připravíme si dresink ze zakysané smetany, soli, mleté papriky a prolisovaného česneku.
A můžeme začít servírovat. Brambory vytáhneme z plechu, dáme na talíř, posypeme mletou paprikou, dáme uzeninu, připravený dresink, cibuli a posypeme pažitkou. Takto připravené pečené brambory s uzeninou a dresinkem podáváme. Je to dobrý předkrm i hlavní chod.