Pečené brambory plněné kaviárem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžíce jogurt
bylinky
150 g lučina
15 ks středně velké brambory
100 g červený kaviár

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a očistíme kartáčkem. Potom je osušíme a i se slupkou rozkrojíme na půlky a potřeme olejem. Rozkrojenou stranou je položíme na plech a upečeme v troubě při 200 °C

  2. Připravíme si kaviárový krém. Lučinu spojíme s jogurtem, vmícháme kaviár a zakápneme citronovou šťávou. Podle potřeby přisolíme a necháme v chladu rozležet

  3. Z vychladlých upečených brambor vydlabeme střed, který vyplníme kaviárovým krémem. Přizdobíme několika kuličkami kaviáru a podáváme s čerstvou zeleninou a bylinkami

  4. Obměna: Pečené brambory velice dobře chutnají i plněné krémovou nivou. Pro zpestření chuti si připravíme obě varianty a podáváme k vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!