Pečenáče z kapra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
3 ks cibule
1-2 kg kapr
4-5 ks feferonka
5 ks bobkový list
1-2 balíčky deko

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme a nakrájíme na podkovy. Jednotlivé podkovy osolíme a obalíme v klasickém trojobalu. Kapra osmažíme dozlatova a necháme vychladnout.

  2. Připravíme si nálev. Uvaříme jej podle návodu na obalu a necháme vychladnout.

  3. Podle množství si vezmeme větší nebo menší zavařovací sklenici nebo jakoukoliv uzavíratelnou nádobu a do ní postupně vkládáme připravené porce kapra. Na kapra můžeme poházet cibuli nakrájenou na kolečka, bobkový list a případně 4 - 5 feferonek pro výraznější chuť. Střídáme vrstvu kousků kapra s cibulí. Bobkový list pouze přidáme příležitostně, taktéž feferonky. Možno přidat i česnek - celé stroužky.

  4. Pečenáče z kapra uzavřeme a nádobu s pokrmem necháme aspoň týden uležet v chladu, ne na sluníčku. Uležením v octovém nálevu kosti změknou, až se téměř rozpustí.

  5. Pečenáče z kapra podáváme podle chuti s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!