Rychlý nepečený jahodový dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

šlehačka
250 ml smetana na šlehání
3 lžíce cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
570 g zakysaná smetana
1 balíček dětské piškoty
400 g čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

  1. Jahody očistíme, důkladně omyjeme a necháme okapat

  2. Šlehačku vyšleháme do tuha a zašleháme do ní vanilkové cukry. Zakysanou smetanu rozmícháme s moučkovým cukrem a obě směsi lehce promícháme

  3. Na dno dortové formy rozeskládáme piškoty, pokud není dort určen dětem, můžeme je pokapat nějakým alkoholem. Na piškoty naskládáme na půlky rozřízlé jahody a přelijeme polovinou smetanové hmoty. Postup ještě jednou zopakujeme

  4. Formu zakryjeme a dáme na noc do lednice. Podáváme ozdobené čerstvými jahodami a šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!