Pečenáče tety Lídy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 l ocet
6 ks cibule
1 l voda
1-2 ks feferonka
3 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
1 kg mleté maso
4 kuličky celý pepř
2 lžičky mletá pálivá paprika
0.5 kg smažený kapr

Postup přípravy receptu

  1. Z mleté masa si připravíme karbanátky tak, jak jsme zvyklí a osmažíme je, stejně tak kapra.

  2. Na kolečka nakrájíme oloupanou cibuli, rozložíme na dno sklenice, dáme jednu vrstvu karbanátků, vrstvu cibule, vrstvu ryb a takto pokračujeme, až máme sklenici plnou. Poslední je vrstva cibule.

  3. Mezitím svaříme 1 l vody, půl litru octa, bobkový list, nové koření, celý pepř, přidáme pálivou papriku nebo feferonku, zalijeme a necháme v chladu uležet 10 dní.

  4. Takto můžeme udělat i samotné karbanátky. Recept je na 3 l sklenici pečenáčů tety Lídy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!