Domácí rohlíky naslano recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 lžička sůl
200 ml voda
sýr
párek
grilovací koření
1 lžíce olivový olej
300 g hladká mouka
anglická slanina
3/4 kostky čerstvé droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu s vodou dáme droždí, cukr, lžičku mouky a necháme udělat kvásek. Do mísy nasypeme mouku, sůl a olej. Když máme hotový kvásek, smícháme jej se surovinami v míse, pořádně jej rukou prohněteme, až vznikne vláčné měkounké těsto, které se nesmí lepit

  2. Pro lepší a rychlejší vykynutí dáváme do mikrovlnky pod pokličku, zapneme na 8 vteřin, to se udělá optimální teplota na kynutí a necháme těsto kynout 20 minut. Po vykynutí znovu těsto hněteme, jako bychom chtěli z těsta vyfouknout všechen vzduch

  3. Těsto si rozdělíme cca na 5 - 7 dílků a z nich vypracujeme požadované pečivo jako rohlíčky, pletýnky, houstičky (dle chuti a fantazie) a dáme znovu nechat vykynout. Zhruba na dobu, než se vyhřeje trouba na 200 - 220 °C

  4. Pak na domácí rohlíky dáme opět podle chuti sýr, anglickou slaninu a posypeme grilovacím kořením. Do těsta můžeme i zamotat párek a dáme do vyhřáté trouby na 13 - 15 minut péct

  5. Domácí rohlíky naslano podáváme třeba na večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!