Domácí rizoto s masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
mrkev
petržel
hrách
mletý pepř
gulášové koření
tvrdý sýr
1 lžička mletá sladká paprika
3 balíčky rýže ve varném sáčku
1 konzerva hovězí nebo vepřová konzerva

Postup přípravy receptu

  1. Sáčkovou rýži uvaříme podle návodu na krabici

  2. Na oleji zpěníme papriku, přidáme dle chuti gulášového koření (stačí půl lžičky) a zalijeme malinko vývarem ze zeleniny (petržel, mrkev, hrách), kterou jsme si dopředu uvařili. Přidáme na kostky nakrájené maso z konzervy, chvíli povaříme, ale pozor, ať se maso nerozvaří. Přidáme rýži a zeleninu, osolíme, opepříme, promícháme. Za stálého míchání rizoto ještě trošku prohřejeme

  3. Porce domácího rizota s masem pak ještě posypeme strouhaným tvrdým sýrem

  4. Domácí rizoto podáváme se zeleninovými saláty nebo se zavařenou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!