Domácí rizoto s masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl mrkev petržel hrách mletý pepř gulášové koření tvrdý sýr 1 lžička mletá sladká paprika 3 balíčky rýže ve varném sáčku 1 konzerva hovězí nebo vepřová konzerva
Postup Domácí rizoto s masem
Postup přípravy receptu
-
Sáčkovou rýži uvaříme podle návodu na krabici
Na oleji zpěníme papriku, přidáme dle chuti gulášového koření (stačí půl lžičky) a zalijeme malinko vývarem ze zeleniny (petržel, mrkev, hrách), kterou jsme si dopředu uvařili. Přidáme na kostky nakrájené maso z konzervy, chvíli povaříme, ale pozor, ať se maso nerozvaří. Přidáme rýži a zeleninu, osolíme, opepříme, promícháme. Za stálého míchání rizoto ještě trošku prohřejeme
Porce domácího rizota s masem pak ještě posypeme strouhaným tvrdým sýrem
Domácí rizoto podáváme se zeleninovými saláty nebo se zavařenou okurkou.