Pečená treska s rajčatovou krustou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
2 - 3 lžíce strouhanka
3 lžíce parmazán
limetková šťáva
1/2 ks červená cibule
mletý černý pepř
6 ks cherry rajčátka
500 g filety z tresky
2 hrstě goji
plochá listová petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Filety z tresky očistíme, osolíme, opepříme, zakapeme limetkovou šťávou a necháme odležet

  2. Mezitím si připravíme rajčatovou směs na krustu. Oloupanou cibuli a rajčata nakrájíme na drobné kostičky. Plochou listovou petrželku jemně nasekáme. Na másle necháme zesklovatět cibulku, ke které vmícháme rajčata a goji. Směs podusíme doměkka a zakapeme limetkovou šťávou. Do vychladlé směsi vmícháme nastrouhaný sýr, petrželku, sůl, pepř a vše zahustíme strouhankou

  3. Odležené filety vložíme do zapékací mísy vymazané máslem a na ně rozprostřeme rajčatovou směs, na kterou položíme několik hoblin másla. Vše pečeme nezakryté při 200 °C přibližně 20 - 25 minut, dokud nevznikne křupavá krustička

  4. Pečenou tresku s rajčatovou krustou rozdělíme na porce, pokapeme vypečenou šťávou a podáváme se šťouchaným bramborem a jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!