Pečená treska s hořčicovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30-40 g máslo 1 ks citron 4 porce treska omáčka sůl 3 dl vývar 30 g máslo 2 lžíce smetana 1 lžíce hořčice 1 lžíce hladká mouka mletý bílý pepř podle chuti sůl mletý barevný pepř na ozdobu čerstvá petrželka
Postup Pečená treska s hořčicovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Porce tresky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Vložíme na pánev s rozehřátým máslem, přidáme pár lžic vody, pokryjeme alobalem potřeným máslem a upečeme doměkka.
Připravíme si hořčicovou omáčku. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, rozšleháme a povaříme. Omáčku osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí a nakonec zjemníme trochou smetany.
Tresku podáváme s hořčicovou omáčkou a vařenými brambory jako hlavní chod. Můžeme dozdobit zelenou bylinkou.