Pečená treska s hořčicovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30-40 g máslo
1 ks citron
4 porce treska
omáčka
sůl
3 dl vývar
30 g máslo
2 lžíce smetana
1 lžíce hořčice
1 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
podle chuti
sůl
mletý barevný pepř
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Porce tresky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Vložíme na pánev s rozehřátým máslem, přidáme pár lžic vody, pokryjeme alobalem potřeným máslem a upečeme doměkka.

  2. Připravíme si hořčicovou omáčku. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, rozšleháme a povaříme. Omáčku osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí a nakonec zjemníme trochou smetany.

  3. Tresku podáváme s hořčicovou omáčkou a vařenými brambory jako hlavní chod. Můžeme dozdobit zelenou bylinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!