Pečená staročeská krkovice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g tuk
1 ks cibule
240 g celer
60 g hladká mouka
600 g vepřová krkovice
podle chuti
sůl
mletý zázvor
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici podle potřeby vykostíme, omyjeme a osušíme. Maso osolíme, potřeme mletým zázvorem a prudce opečeme ze všech stran na části rozpáleného tuku.

  2. Na zbylém tuku orestujeme dozlata nahrubo nakrájený celer a na kolečka nakrájenou cibuli. Na připravený základ vložíme opečenou krkovici a vložíme do vyhřáté trouby. Krkovici podlijeme trochou vody a za občasného podlévání výpekem a vodou pečeme doměkka. Pečenou staročeskou krkovici vyjmeme, nakrájíme na plátky a uložíme na teplé místo.

  3. Šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, orestujeme dozlatova, zalijeme vodou a rozmícháme. Za občasného míchání vaříme asi 15 - 20 minut. Ke konci podle potřeby přisolíme, přecedíme, maso vrátíme zpět a již jen krátce podusíme.

  4. Pečenou staročeskou krkovici podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!