Pečená staročeská krkovice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g tuk 1 ks cibule 240 g celer 60 g hladká mouka 600 g vepřová krkovice podle chuti sůl mletý zázvor podle potřeby voda
Postup Pečená staročeská krkovice recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou krkovici podle potřeby vykostíme, omyjeme a osušíme. Maso osolíme, potřeme mletým zázvorem a prudce opečeme ze všech stran na části rozpáleného tuku.
Na zbylém tuku orestujeme dozlata nahrubo nakrájený celer a na kolečka nakrájenou cibuli. Na připravený základ vložíme opečenou krkovici a vložíme do vyhřáté trouby. Krkovici podlijeme trochou vody a za občasného podlévání výpekem a vodou pečeme doměkka. Pečenou staročeskou krkovici vyjmeme, nakrájíme na plátky a uložíme na teplé místo.
Šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, orestujeme dozlatova, zalijeme vodou a rozmícháme. Za občasného míchání vaříme asi 15 - 20 minut. Ke konci podle potřeby přisolíme, přecedíme, maso vrátíme zpět a již jen krátce podusíme.
Pečenou staročeskou krkovici podáváme s přílohou podle chuti.