Pečená srnčí žebra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg srnčí žebra
podle chuti
sůl
sušený medvědí česnek
na potření
100 g máslo
15 kuliček nové koření
15 kuliček celý černý pepř
podle potřeby
cibule
mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. V hmoždíři rozdrtíme nové koření a celý pepř, přidáme sůl a medvědí česnek a vše vmícháme do rozehřátého másla.

  2. Připravenou směsí koření a bylinek potřeme srnčí žebra, vložíme je do pekáče a obsypeme pokrájenou cibulí a mrkví. Podlijeme vodou, pekáč zakryjeme a při 180 °C pečeme s průběžným podléváním. Srnčí žebra pečeme asi 2 hodiny, až je maso jako dort.

  3. Srnčí maso jsem pekla nenaložené, ale kdo má raději zvěřinu dopředu naloženou, tak žebírka potře směsí den až dva dopředu před pečením a nechá uležet v lednici. Podle mého ale není potřeba.

  4. Pečená srnčí žebra podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!