Pečená sekaná s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 lžíce olej
sůl
2 ks vejce
200 g šunka
200 ml mléko
1 ks cibule
2 ks houska
voda na podlití
mletý černý pepř
600 g mleté maso (míchané)
náplň
1 ks klobása

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme a necháme je v mléce rozmočit. Pak je vymačkáme a dáme do mísy.

  2. Mleté maso rozbalíme, vložíme do mísy k houskám a promícháme. Osolíme a přidáme vejce. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a rovněž vložíme k masu. Dále nakrájíme šunku na malé kostičky, přidáme do mletého masa.

  3. Mleté maso ještě opepříme a dobře promícháme. Z těsta vytvarujeme šišku a dovnitř zasuneme klobásu. Klobása by měla být předem po celém obvodu naříznuta, aby se při pečení příliš nekroutila.

  4. V pekáči na plotýnce rozehřejeme olej a šišku osmažíme ze všech stran. Pak maso podlijeme vodou a dusíme v zakrytém pekáči v troubě asi 20 minut. Potom víko odkryjeme a masovou šišku dopečeme.

  5. Hotovou masovou šišku s klobásou podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!