Pečená roláda z bůčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1-2 ks cibule
2-3 lžíce voda
5 dkg anglická slanina
0.5 lžíce sekaná bazalka
0.8 kg vepřový bok
mletý černý pepř
30 dkg mleté míchané maso
0.5 lžičky mletá sladá paprika
na potření
hořčice
podle potřeby
voda
grilovací koření
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Prorostlý bůček opatrně rozkrojíme na plát. Ten naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

  2. Míchané mleté maso promícháme s prolisovaným česnekem. Přidáme sůl, trochu studené vody, mletou i pálivou papriku a sekanou bazalku. Mleté maso rozetřeme na připravený bůček, přidáme plátky anglické slaniny a zavineme do rolády. Roládu z bůčku sepneme jehlicemi nebo převážeme nití.

  3. Roládu z bůčku buď dáme na sádlem vymazaný pekáček nebo do remosky, posypeme grilovacím kořením, obložíme plátky cibule, mírně podlijeme vodou nebo vývarem a doměkka upečeme. Pak odstraníme jehlice nebo nit a pečenou roládu z bůčku nakrájíme na plátky.

  4. Pečenou roládu z bůčku podáváme třeba k dušenému zelí, kapustě s bramborem, nebo jen s chlebem a kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!