Pečená prokládaná krkovička recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 lžička sůl 10 plátků eidam 2 dl bílé víno 3 lžíce plnotučná hořčice 10 plátků anglická slanina 2 lžíce citronová šťáva 10 plátků uzené maso 2 kg vepřová krkovice
Postup Pečená prokládaná krkovička recept
Postup přípravy receptu
-
Vezmeme celou vykostěnou krkovičku, asi 2kg. Nařízneme ji na plátky silné asi 1,5 cm, ale nedořízneme do konce.
Připravíme si marinádu. Zhruba 2 lžíce citronové šťávy, 2dl bílého vína, 2 lžíce oleje, 3 lžíce plnotučné hořčice a 1,5 lžičky soli. Marinádou potřeme celou krkovičku i v řezech, zabalíme do alobalu a necháme ji alespoň 24 hodin odležet.
Druhý den pak alobal rozbalíme a do každého řezu vložíme plátek uzeného, plátek sýra a plátek anglické slaniny. Plátky jsou asi 2 mm silné. Pak ještě povrch potřeme 2 lžícemi oleje. Alobal znovu pevně zabalíme, aby štáva nevytekla. Prokládanou krkovičku pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 2 hodiny. Posledních 20 minut alobal seshora otevřeme a dopečeme dozlatova.
Pečenou prokládanou krkovičku podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.