Pečená prokládaná krkovička recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžička sůl
10 plátků eidam
2 dl bílé víno
3 lžíce plnotučná hořčice
10 plátků anglická slanina
2 lžíce citronová šťáva
10 plátků uzené maso
2 kg vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme celou vykostěnou krkovičku, asi 2kg. Nařízneme ji na plátky silné asi 1,5 cm, ale nedořízneme do konce.

  2. Připravíme si marinádu. Zhruba 2 lžíce citronové šťávy, 2dl bílého vína, 2 lžíce oleje, 3 lžíce plnotučné hořčice a 1,5 lžičky soli. Marinádou potřeme celou krkovičku i v řezech, zabalíme do alobalu a necháme ji alespoň 24 hodin odležet.

  3. Druhý den pak alobal rozbalíme a do každého řezu vložíme plátek uzeného, plátek sýra a plátek anglické slaniny. Plátky jsou asi 2 mm silné. Pak ještě povrch potřeme 2 lžícemi oleje. Alobal znovu pevně zabalíme, aby štáva nevytekla. Prokládanou krkovičku pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 2 hodiny. Posledních 20 minut alobal seshora otevřeme a dopečeme dozlatova.

  4. Pečenou prokládanou krkovičku podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!