Pečená povidla recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl rum
3 kg švestky
0 kg cukr krystal
0.8 sklenice ocet 8%
0-1 dl voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého pekáče si vypeckujte švestky, aby byl pekáč plný. Troubu předehřejeme na 100 °C.

  2. Ke švestkám přidáme 3/4 sklenky octa, 1/2kg cukru krystal a štamprli vody podle potřeby. Vše opatrně zamícháme. Švestky v pekáči vložíme do trouby a pečeme 2 - 3 hodiny podle požadované hustoty. Jednou do hodiny je můžeme promíchat. Zda jsou povidla hotová poznáme, že směs zhoustne. Pak pekáč vyjmeme z trouby, vlijeme rum, promícháme a ještě horkými povidly naplníme šroubovací sklenice.

  3. Pečená povidla ve sklenicích otočíme víčkem dolů, dáme na ručník a necháme vychladnout do druhého dne.

  4. Pečená povidla jsou výborná a nedají tolik práce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!