Pečená kýta v paprikách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g slanina
3 stroužky česnek
300 g paprika
2 ks cibule
200 g cuketa
4 ks rajče
750 g vepřová kýta
voda na podlití
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce aglio peperoncini

Postup přípravy receptu

  1. Ze slaniny odkrojíme 4 plátky a zbytek nakrájíme na špalíčky. Kýtu omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou. Cibule a česnek očistíme. Česnek prolisujeme. Kýtu potřeme česnekem, osolíme a opepříme. Pekáč vymažeme máslem, vložíme připravenou kýtu a pokryjeme ji odloženými plátky slaniny.

  2. Cibuli nakrájíme na osminky. Cibuli přidáme do pekáče s masem a pekáč vložíme do předehřáté trouby na 240 °C. Maso podlijeme vodou nebo vývarem a kýtu pečeme zvolna do poloměkka. Asi po 10 minutách stáhneme teplotu na 200 °C. Je lepší ji péct zakrytou.

  3. Zatím si papriky očistíme a nakrájíme kousky. Rajčata rozčtvrtíme. Když je maso poloměkké, přidáme papriku, rajčata, koření a pečeme doměkka. Cukety omyjeme a nakrájíme je na širší půlkolečka. Asi 5 minut před koncem pečení přidáme cukety k masu a paprikám. Kýtu dopečeme doměkka.

  4. Pečená kýta v paprikách je nejlepší horká. Můžeme ji servírovat v zapékací misce a podáváme ji s pečivem nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!