Kakaové tlapky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

180 g máslo
1 - 2 lžíce kakao
200 g cukr moučka
cukr moučka
vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 balíček skořicový cukr
3 lžíce polotučné mléko
1 lžíce kakaový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Na vále smícháme prosátou mouku, moučkový i skořicový cukr, pudinkový prášek a kakao. Do sypké směsi přidáme změklé máslo a přilijeme vlažné mléko. Rukama vypracujeme nelepivé těsto, které zabalené do mikrotenového sáčku necháme v chladničce hodinu rozležet

  2. Formičky lehce vymažeme rozpuštěným tukem a plníme chladným těstem tak, aby zbylo místo na "nafouknutí". Formičky klademe na plech vedle sebe, aby se vzájemně nepřekrývaly

  3. Plech vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme 12 - 15 minut na 175 °C

  4. Ještě teplé kakaové tlapky opatrně vyklopíme, abychom je nerozbili a obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!