Pickles s žampiony recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
20 dkg celer
1 svazek ředkvičky
2 ks mrkev
20 dkg žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a celer očistíme a nastrouháme. Žampiony, cibuli a ředkvičky nakrájíme na plátky. Všechnu zeleninu zvážíme a přidáme 1% soli z váhy zeleniny. Poté zeleninu dobře v rukách zpracujeme, až pustí šťávu

  2. Takto zpracovanou zeleninu dáme do hliněné nádoby, zatížíme talířkem s těžítkem. Necháme kvasit v místnosti kolem 20 stupňů Celsia po dobu 3 - 5 dní. Po této době otevřeme, přendáme do sklenice a uskladníme v lednici

  3. Pickles se žampiony podáváme k hlavnímu chodu alespoň v množství 1 - 2 polévkové lžíce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!