Pečená kachna s pomerančovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks kachna (asi 2 kg)
na potření
sůl
mletá červená paprika
mletý černý pepř
omáčka
1 lžíce máslo
voda
2 ks pomeranč
0.5 lžičky kari koření
1 lžíce škrobová moučka
0.3 lžičky mletý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Kachu pořádně omyjeme a osušíme. Uvnitř i zvenčí ji potřeme solí, pepřem a mletou paprikou. Křídla a nohy svážeme nití a kachnu položíme na rošt do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme ji přibližně hodinu a půl. Na začátku pečení umístíme pod rošt s kachnou plech, do kterého nalijeme asi čtvrt litru vody.

  2. Šťávu z pečení nalijeme od kastrolu, sebereme z ní tuk a přidáme máslo.

  3. Pomeranče důkladně vydrhneme pod horkou vodou. Tence je oloupeme (jen oranžovou slupku), kůru nakrájíme na nudličky a pomeranče vymačkáme. Šťávu s kůrou přidáme do omáčky. Nakonec omáčku okořeníme mletým zázvorem, solí, pepřem a kari kořením. Zahustíme ji škrobem rozmíchaným v troše vody.

  4. Upečenou kachnu podáváme přelitou pomerančovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!