Pečená jablka s mascarpone recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 lžíce mléko
4 ks jablko
1 lžíce med
200 g mascarpone
1-2 lžičky citronová šťáva
2 lžíce smetana ke šlehání
0.5 ks vanilkový lusk
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Velká sladší jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, uložíme do vymazaného pekáčku a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

  2. Mezitím si připravíme náplň. Smetanu ušleháme, budeme potřebovat 2 lžíce ušlehané smetany. Mascarpone rozmícháme s mlékem, přidáme citronovou šťávu, tekutý med a vydlabaný vanilkový lusk. Nakonec přimícháme ušlehanou smetanu.

  3. Horká upečená jablka naplníme pomocí cukrářského sáčku připraveným mascarpone krémem, dozdobíme lístkem máty či meduňky a ihned podáváme jako teplý dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!