Patizon jako minutka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
10 dkg šunka
2 ks cibule
1 ks patizon
podle potřeby
tuk
podle chuti
hořčice
kečup
niva

Postup přípravy receptu

  1. Patizon omyjeme, očistíme a nakrájíme od středu na plátky přibližně 1,5 - 2 cm silné.

  2. Plátky patizonu položíme na mírně rozpálenou pánvičku politou olejem, nejprve širší stranou. Zatímco se plátky budou smažit, nakrájíme nadrobno cibuli. Když plátky začnou sklovatět, ob­rátíme je, osolíme a posypeme cibulí, kterou rozhrneme tak, aby tvořila hráz po obvodu každého plátku. Doprostřed opatrně rozklepneme vejce a dále tepelně zpracováváme tak, aby žloutek byl nahniličko. Místo vejce můžeme posypat nivou. K dochucení použijeme koření, které máme v oblibě. Například pepř, chilli nebo kari. Dále položíme na plátky patizonu podle chuti plátek šunky, salámu nebo anglické slaniny.

  3. Patizon připravený jako minutka se podává s vařenými brambory posypanými drobně nakrájenou petr­želkou nebo pažitkou. Podle chuti můžeme potřít patizon oblíbenou hoř­čicí nebo pokapeme cikánskou či čertovskou omáčkou, případně potřeme kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!