Parmice s paprikami a fenyklem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
16 snítek tymián
1 ks citron
3 lžíce olivový olej
olivový olej
mletý černý pepř
2 ks paprika (červená)
nové brambory
20-24 listů nakládané vinné listy
4 ks parmice nachová
2 ks hlíza fenyklu

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si brambory. Papriku a fenykl očistíme a nakrájíme na proužky a kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Dále vykucháme a oškrábeme parmice.

  2. Připravíme si velkou pánev, na které při středně silném ohni rozehřejeme olej. Do pánve vložíme papriky, fenykl, 4 snítky tymiánu a česnek. Vše smícháme a opékáme asi 20 minut. Zelenina nesmí zhnědnout,ale pouze změknout.

  3. Nakládané listy vinné révy jednotlivě opláchneme pod studenou vodou a osušíme papírovými utěrkami. Citron pečlivě omyjeme a z poloviny ostrouháme kůru a ze zbylé poloviny odkrojíme 4 tenká kolečka, která rozpůlíme na půlku.

  4. Vykuchané ryby zevnitř proložíme půlkolečky citronu a zbylými snítkami tymiánu. Takto připravené ryby ještě potřeme olivovým olejem a posypeme strouhanou citronovou kůrou. Podle chuti ještě osolíme a opepříme.

  5. Každou rybu zvlášť zabalíme do 6 listů vinné révy tak, aby byla celá zakrytá. Ryby vložíme do pánve se směsí fenyklu a paprika, pánev zakryjeme poklicí a dusíme 12 - 15 minut. Když je maso křehké, můžeme ryby z pánve vyjmout.

  6. Hotové ryby rozdělíme na talíře, doplníme směsí fenyklu a paprik, ozdobíme tymiánem a podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!