Pařené švestkové knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
máslo
1 kg švestky
mák
těsto
500 g polohrubá mouka
vroucí voda

Postup přípravy receptu

  1. Na sporák dáme do velkého hrnce vařit vodu, kterou když začne vařit osolíme. V hrnci pak budeme vařit knedlíčky.

  2. Do misky vsypeme mouku a polijeme vroucí vodou. Ihned zpracováváme na těsto, nejlépe rukama, ale dáváme pozor na vroucí vodu. Těsto se nesmí lepit, ale nesmí být ani tuhé, proto neuvádím množství vody. Záleží na vlhkosti mouky.

  3. Kouskem těsta švestku potáhneme a ihned házíme do připravené vody. Vaříme než knedlík vyplave.

  4. Dáme na talíř, posypeme mákem, cukrem a omastíme máslem. Na osobu počítejte až 10 knedlíčku, jsou vynikající. Já je vařím pro 5 osob ze 3 kilogramů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!