Papriky za studena recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 kg paprika
1 kg rajčata
3 ks cibule
podle chuti
majonéza
náplň
sekaná

Postup přípravy receptu

  1. Papriky omyjeme, vybereme vnitřky a naplníme normální sekanou jako na karbanátky.

  2. Do hrnce nakrájíme cibuli a na oleji ji lehce osmahneme do zesklovatění. Přidáme nakrájená rajčata a na tento podklad dáme naplněné papriky. Necháme dusit. Když máme papriky měkké (nesmí se však rozpadat), vyndáme je a necháme řádně vychladit. Omáčku, která zbyla, rozmixujeme nebo propasírujeme a necháme také dobře vychladnout.

  3. Do studené omáčky vmícháme majonézu (pouze Hellmanns) a papriky vložíme zpět do mísy, aby byly omáčkou zakryté. Podle chuti můžeme omáčku přisolit.

  4. Plněné papriky za studena podáváme vychlazené, tou nejlepší přílohou je chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!