Paprikový krém ala ajvar recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 1-2 ks cibule 500 g červená paprika 150 ml rostlinný olej 1 lžíce mletá sladká paprika 1 lžíce mletá pálivá paprika podle chuti sůl ocet mletý černý pepř
Postup Paprikový krém ala ajvar recept
Postup přípravy receptu
-
Papriky omyjeme a osušíme, vložíme je na 15 minut do trouby a pečeme, až nám na povrchu vyskočí hnědé puchýřky. Poté papriky vyndáme z trouby, přikryjeme utěrkou a necháme spařit, oloupeme je a nasekáme nadrobno.
Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky, část osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme papriku, nasekaný česnek a cca 10 minut dusíme. Směs necháme vychladnout, potom přidáme zbytek oleje, ocet podle chuti a uložíme do menších skleniček. Zašroubujeme víčkem a uložíme do lednice.
Paprikový krém uchováváme v chladu, bez sterilace je určen k přímé spotřebě.