Paprikový krém ala ajvar recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1-2 ks cibule
500 g červená paprika
150 ml rostlinný olej
1 lžíce mletá sladká paprika
1 lžíce mletá pálivá paprika
podle chuti
sůl
ocet
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Papriky omyjeme a osušíme, vložíme je na 15 minut do trouby a pečeme, až nám na povrchu vyskočí hnědé puchýřky. Poté papriky vyndáme z trouby, přikryjeme utěrkou a necháme spařit, oloupeme je a nasekáme nadrobno.

  2. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky, část osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme papriku, nasekaný česnek a cca 10 minut dusíme. Směs necháme vychladnout, potom přidáme zbytek oleje, ocet podle chuti a uložíme do menších skleniček. Zašroubujeme víčkem a uložíme do lednice.

  3. Paprikový krém uchováváme v chladu, bez sterilace je určen k přímé spotřebě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!