Paprikové telecí řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
80 g sádlo
2 lžíce hladká mouka
250 ml zakysaná smetana
2 lžíce mletá sladká paprika
100 g sterilované lečo
1 ks cibule (větší)
700 g telecí kýta

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na řízky, dobře naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a lehce poprášíme moukou. Na rozpáleném sádle řízky z obou stran opečeme a vložíme je do připravené nádoby.

  2. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Na sádle po opékání zpěníme cibuli, vmícháme mletou papriku, přilijeme asi 200 ml vody a povaříme.

  3. Povařenou směs nalijeme na řízky, které zakryté dusíme asi 20 minut.

  4. Smetanu dobře smícháme se zbylou moukou a přilijeme k řízkům. Přidáme lečo a řízky za občasného míchání a obracení dusíme doměkka. Je-li šťáva příliš hustá, zředíme ji vodou.

  5. Měkké paprikové telecí řízky podáváme horké s přílohou podle chuti. Nezapomene je přelít "omáčkou" leča.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!