Paprikáš s kysaným zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g cibule
100 g sádlo
2 dl kysaná smetana
700 g vepřová plec
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
750 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zelí propláchneme a podle potřeby nasekáme.

  2. Na polovině sádla osmahneme větší část sekané cibule, přidáme kyselé zelí a za občasného podlévání je dusíme doměkka.

  3. Na zbylém sádle osmahneme maso nakrájené na kousky spolu se zbylou cibulí, osolíme, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Pak maso se zelím promícháme, opepříme, opaprikujeme, případně dosolíme, podlijeme a ještě chvíli společně povaříme.

  4. Před koncem varu přidáme polovinu, a když jídlo neseme na stůl, zbytek smetany. Paprikáš s kysaným zelím podáváme s chlebem nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!