Pangasius zapečený po řecku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks vejce
4 lžíce voda
1 lžička vegeta
1 kelímek kysaná smetana
10 dkg anglická slanina
4 lžičky citronová šťáva
4 lžičky koření na ryby
4 ks pangasius rybí filety

Postup přípravy receptu

  1. Pangasiuse omyjeme, osušíme a posypeme rybím kořením s obou stran. Pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.

  2. Mezitím si zapékací misku vyložíme plátky anglické slaniny. Nebo můžeme použít i uzený bůček nakrájený na slabé plátky. Kysanou smetanu v misce zředíme troškou vody a ochutíme lžičkou vegety. Zamícháme do ní vejce a rozmačkaný česnek.

  3. Pangase položíme do pekáčku, zalijeme zálivkou z kysané smetany a dáme na do rozpálené trouby zapéct dozlatova. Pangase zapékáme asi 25 - 30 minut.

  4. Pangasiuse zapečeného po řecku podáváme s vařenými brambory nebo kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!